De-abia acum am aflat ceva ce doar bănuiam, o completare la articolul de azi noapte şi refuzul Germaniei de a ne accepta în spaţiul Schengen. Chiar dacă unele informaţii lipsesc, este la mintea cocoşului că mulţi oameni îi consideră pe ţigani o problemă şi încearcă să-i integreze în majoritate. Partea bună este că unii nu se rezumă doar la declaraţii şi trec efectiv la treabă… sau, eventual, pun condiţii stricte prin care să-i oblige pe alţii să îşi facă treaba în loc să dea din gură aiurea.

De asemenea, Berlinul atrage atentia ca este necesara o combatere la sursa a migrarii motivate de saracie, scrie Der Spiegel.

Numarul acestora ar urma sa creasca si mai mult odata cu anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii in Uniunea Europeana, in 2014, noteaza Der Spiegel.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a precizat ca doreste o consolidare a eforturilor de combatere a imigratiei din motive legate de saracie, indemnand Guvernele roman si bulgar sa adopte masuri interne pentru a pune capat unui adevarat “exod”, un fenomen care afecteaza numeroase zone din Europa.

“Aceasta problema trebuie abordata la sursa”, a punctat oficialul german, mentionand ca “din acest motiv sfatuieste Germania Bulgaria si Romania, atat la nivel european, cat si bilateral, sa investeasca mai multe fonduri UE in integrarea celor afectati in tarile de origine”.

“Numerosi rromi fug de acasa din cauza discriminarii si saraciei care rezulta din discriminare”, a apreciat si ministrul german al Justitiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, intr-o declaratie pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Migrarea motivata de saracie trebuie sa fie abordata la radacini”.

Sursa este aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.